prva strana

Subota, 4. Maj 2024.

Revija KOLUBARA - Avgust 2006 > prilike

prijava | registracija

revija

stav

prilike

ljudi

kultura

prošlost

kalendar

pisma

revija +

arhiva

impresum

pretraga

Podnesite predsedniče ostavku

Ponovljena poruka dr Jovanu Tomiću, predsedniku Valjevske opštine

Redakcija Revije KOLUBARA

„Drina” kao paradigma



Ministar Ilić i dr Jovan TomićNekadašnja valjevska kafana „Drina” na uglu ulica vojvode Mišića i vladike Nikolaja stranački je štab Nove Srbije. Zapušteno i, reklo bi se po svemu, napušteno to staro zdanje teško da je ikada u svojoj istoriji bilo u jadnijem stanju. Oronulo, oguljene fasade, prljavo kad se gleda spolja a još i više kad se u njegovu unutrašnjost pogleda kroz vrata. A kroz ta vrata uvek se mogu videti i „likovi” sa čašama i čašicama nekakvih pića ispred sebe.

Za sve vreme od kako je u takvoj „Drini” sedište stranke čiji prvaci odlučuju šta će i kako će biti ne samo u Valjevu već i u zemlji Srbiji ona ni jedan jedini put nije ni okrečena. Da je tamo bilo iole domaćinske brige, da je bilo pronicljivosti i elementarnog osećanja odgovornostita ta zgrada je mogla uzorno da izgleda.

Ovako, ne možemo se, na osnovu onoga što je svima očigledno, oteti ubeđenju da je ljudima koji u „Drini” provode dane i noći smišljajući lokalnu, regionalnu i državnu politiku ona model prema kome bi trebalo preurediti Valjevo i Srbiju.

Nova Srbija sa „Drinom” kao svojim stožerom.